Akdeniz Bölgesi’ndeki oda ve borsaların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu, ekonomide özellikle son 6 ayda çok önemli düzenlemeler gerçekleştiğine işaret ederek, iş dünyasının bilgilenmesini ve bunlardan faydalanmasını arzu ettiklerini söyledi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) binasında düzenlenen ve Akdeniz Bölgesi’ni biraraya getiren toplantıya Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Başar, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Bucak Ticaret ve Sanayie Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Yalçın Mecikoğlu ile diğer oda/borsa başkanları katıldı. Toplantıda, ekonomide yaşanan gelişmeler, Türkiye’de ve bölgede iş dünyasının röntgenini çeken anket çalışmaları ve özellikle son 6 ayda iş dünyası adına hükümetten neler talep edildi ve hayata geçirildiğine dair ayrıntılı sunumlar yapıldı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu oda ve borsaların üyeleri için çok önemli çalışmalara imza attığını vurgularken, nefes kredisi aracılığıyla üyelere yüzde 9,8 faiz ile finansman sağladıklarını, Kredi Garanti Fonu aracılığıyla kefil olduklarını, ticarette karşılaştıkları engellerin ortadan kaldırılması için çok önemli düzenlemeler yapılmasını sağladıklarını anlattı. Bazı çevrelerin oda ve borsalar ne iş yapar? diye sorduklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “İşte bu yapılanları, yaptıklarınızı mutlaka anlatın, duyurun. Üyelerinizin tamamı bunlardan bilgi sahibi olsun, faydalansın” tavsiyesinde bulundu.
06/07/2017 Burdur Ticaret Borsası Basın Danışmanlığı