Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Necip Fazıl Güldemir, Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Yılmaz Başar’ı makamında ziyaret ederek, Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu öncülüğünde 1-4 Mart 2018 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan ‘Dünya Tarım ve Gıda İşbirliği Zirvesi’ne davet etti.
Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Necip Fazıl Güldemir, Dünya Tarım ve Gıda İşbirliği Zirvesi hakkında kısa bilgi verdi. Projenin paydaşlarının Türk-Arap Ekonomi ve Strateji İşbirliği Derneği, Şangay İşbirliği Örgütü Ekonomik İşbirliği Kurumu Türkiye Daimi Temsilciliği, Avrasya Kültür İşbirliği ve İş Lobisi Vakfı, Dünya Ticareti İş Geliştirme Konseyi, Gıda Üreticileri ve Toptancıları Federasyonu, Türkiye Sağlık Vakfı ve Gıda Güvenliği Enstitüsü olduğunu söyleyen Güldemir, zirvenin de kısa tanıtımı yaptı.
Dünya Tarım ve Gıda İşbirliği Zirvesi’nin, dünya genelinde hedeflenen bölgelerdeki kamu, arz/talep, proje ve danışmanlık hizmetlerini tek bir çatı altında topladığını aktaran Güldemir, “hem zaman hem de maddi olarak tüm tarafların kazanç edinmelerini sağlamak, biran önce ticari networklere ve uluslararası pazara ulaşmalarını sağlayacak bir platform oluşturmaktadır. zirvemizin genel hatları ile paneller, loca/stant alanları, B2B/B2C toplantıları ve kültürel etkinlikler, turizm ve tanıtım etkinlikleri olarak devam edecektir” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, Dünya Tarım ve Gıda İşbirliği Zirvesine Burdur Ticaret Borsası yönetimi olarak katılacaklarını söyledi.
29/12/2017 Burdur Ticaret Borsası Basın Danışmanlığı