Burdur Veteriner Hekimler Odası 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Tarım, Orman il Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı. Gölhisar Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Kahraman Arlı ve mevcut Oda Başkanı Veteriner Hekim Kazım Üstenir’in aday olduğu Genel Kurul’da, Kazım Üstener, tekrar Oda Başkanlığına seçildi.

Geçen Cumartesi günü Burdur Orman ve Tarım İl Müdürlüğü’nde yapılan Veteriner Hekimler Odası Genel Kuruluna Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Burdur Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Turan Çayır, Tarım, Orman İl Müdürü Oktay Darcan ve davetliler katıldı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Veteriner Hekimler Odası Başkanı  Kazım Üstüner, iki dönemdir oda başkanlığını görevini yürüttüğünü belirterek, “Mesleki sorunların Burdur’un ötesinde çözülmesi noktasında üstlendim. 6343 sayılı meslek yasamız 1954 yılında çıkarılmış, veteriner hekim odalarının iki günde genel kurul yapması, bu koşuşturmada çok zaman açısından maliyetli bizim için. Biz bu kanunu değiştirip, bir güne indirilsin, çok bir durum değil, bu konuda da Milletvekilimiz Bayram Özçelik bey söz verdi, önerecekleri bir kanun teklifiyle. Suni tohumlamada mobil kayıt sistemi, DSYB Başkanı Kamil Özcan arkadaşımızdan önceki dönemde 600 TL diye dayatan yönetim, seçimi kaybedip, biz Burdur olarak kazanmış olmaktan dolayı, Kamil Bey daha sona bunu 300 TL’ye indirildi. 54 meslektaşımızın bu sistemi aldığını öğrendik. Güzel bir durum. Genel kurulumuzu katılımlarıyla onurlandıran konuklarımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Bazı meslekler vardır, mensupları mesleğin omuzlarında yükselir, bazı meslekler vardır meslek, mensuplarının omuzlarında yükselir’ diyerek konuşmasına başlayan Burdur ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp ise “Veteriner Hekimlik hep mazlumların mesleği olmuştur. Dolayısıyla Veteriner Hekimlik bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sizlerin omuzlarımızda yükselmeye devam edecektir” dedi.

Sürekli değişim gösteren ve yeni gelişmelerin yaşandığı dünyada, sorunların bilincinde olarak çözüm üretmek ve bu doğrultuda mücadele etmek gerektiğini aktaran Gündüzalp, “Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti bürokratik bir devlettir. Bu anlamda güçlü bizlerin daha güçlü olabilmesi için tüm meslektaşlarımızın siyasi yapılarda, sivil toplum kuruluşlarında, idari kademelerde ve üretici örgütlerinde, imkanların el verdiği ölçüde yer almaları, son derece önemlidir. Ülke ekonomisinin, özellikle bölgemizin lokomotif sektörlerinden olan hayvancılığın gelişmesi için Veteriner hekim mesleğinin önem taşıdığı tartışılmazdır. Son yıllarda meslektaşlarımızın kamu kurumlarında daha fazla istihdam edilmesi sevindirici olmakla beraber, sık sık gündeme getirdiğimiz çalışma şartları, yıpranma payları ve özlük hakları biran evvel çözüme kavuşturulmalı, veteriner hekimlere üvey evlat muamelesi yapılmamalıdır” şeklinde konuştu.

Zira veteriner hekimleri, hayvan ve toplum sağlığı ile sağlıklı gıda için mücadele eden insanlar olduğunun altını çizen Gündüzalp, şu şekilde konuştu, “Birlik ve beraberliğin yoğun olduğu bu tür oda seçimlerinde, seçim listelerinden ziyade, oda profiline uygun, sorunlara çözüm bulacak,  üyelerinin hak ve hukukunu koruyacak, belli bir bilgi ve birikime sahip kişinin aday olması ve desteklenmesi gerekir. Zira biz bir aileyiz, az öncede belirttiğim gibi saygın bir kurumsal yapının mensuplarıyız. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır hadis-i şerifinden yola çıkarak, ayrışmayı, kutuplaşmayı ve kavgayı bir kenara bırakıp, bundan sonraki süreçte tek bir listede buluşup, ortak karar almak hepimizin menfaatine olacaktır. Konuşmama burada son verirken, Olağan Genel Kurulun ilimize hayırlı olmasını temenni eder, saygılarımı sunarım.”

Kendisinin de bir meslek odası başkanlığından, siyasete girdiğini aktardan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Siyasette yol almamın nedeni, belki o meslek odasında aldığım eğitim, yeni siyaset eğitimini bir meslek odasında almanın keyfini yaşayarak başladım. Toplum karşısında hitap edebilmeyi belki o meslek odasındaki toplantılarda öğrenmeye çalıştım. Meslek odasını yönetme çok kolay bir değil. Bu salonun dolmayışı, veteriner hekim arkadaşlarımızın bu işe zamansızlığından değil, artık meslek odalarına olan ilginin günümüz Türkiye’sinde azalmasından kaynaklanıyor. Benim birinci tespitim bu. Zira STK’lar kutuplaşan siyaset içerisinde maalesef savruluyor. Mutlaka bir yerlerin tarafı olmak zorunda bırakılıyor. Demokrasiyi geliştiren meslek odaları, sivil toplum örgütleridir. Herkes bu odaları dinlemek zorundadır. Toplumun en temel sorunlarını yukarıya taşıyabilecek en kıymetli organlardır” dedi.

‘Hasım değil hısımız’ diyen Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği BaşkanıKakil Özcan’da, “Hasım değil hısımız cümlesinin özünde, veteriner ve yetiştiricinin zamanında bizden önceki merkez yönetimiyle konsey arasındaki husumetten dolayı bizim böyle bir söylem geliştirmemiz gerekiyordu. Bu cümlenin özü üretici, yetiştirici için veteriner hekim o aileden birisi. Bu tür örnekleri ülke geneline yaymak istiyoruz, Burdur’daki bu birlikteliği, örnek davranışı Türkiye’ye gösterdiğimize inanıyoruz. Hayvancılık politikalarında bir kopukluk var. Bu kopukluğu Ankara’ya gidince gördüm. Sahanın gündemi ile yukarısının gündemi aynı değil. Tabanın gündemi mazot, gübre ve süt fiyatı. Bunları yukarıya taşımakta yalnız kalıyoruz. Veteriner hekimlerinde bizlere destek vermesi lazım. Önce üreticinin sahip çıkılması lazım. Model il Burdur diyoruz. Neden, çünkü her kurum görevini iyi şekilde yapmış” diye konuştu.

Pazar günü yapılan oy kullanma işleminin sonucunda, Veteriner Hekim Kazım Üstüner, tekrar Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanlığına seçildi.

01/10/2018 Burdur Ticaret Borsası Basın Danışmanlığı